Et helt liv med sygdom.

En kronisk sygdom kan ses som en ubuden gæst, der er trådt ind i ens liv og som er kommet for at blive.

Spørgsmålet er, hvorledes man håndterer en sådan gæst.

Det kan være svært at finde sig til rette med at have en kronisk sygdom. En kronisk sygdom har nemlig en stor indflydelse på, hvad vi føler, hvad vi tænker og hvordan vi handler. Tanken om at være ramt af en kronisk sygdom medfører en sårbarhed og skrøbelighed. Man bliver bekymret for, hvad der kommer til at ske i fremtiden, hvordan sygdommen vil opføre sig og bekymret for, hvordan man nu kan lave planer i sit liv. Endvidere kæmper man ofte for at holde fast i det, man kunne før, sygdommen blev en del af ens liv. Alt dette kan medføre usikkerhed og magtesløshed, som føles ubehageligt.

Psykolog Birgitte Bentsen vil give en forståelse af det psykiske pres, der er forbundet med at være kronisk syg. Hun vil  desuden sætte fokus på, hvorledes man kan vælge et liv, der ikke er defineret af sygdommen, men som er defineret ud fra, hvad der fungerer og hvad der er værdifuldt for en.

Birgitte Bentsen er forfatter til bogen « Et helt liv med sygdom « Hun har gennem bogen, som er baseret på ACT (Acceptance and Commitment Therapy) og klienters erfaringer skabt en guide til, hvordan man kan leve et liv fyldt med livslyst, mening og formål og samtidigt tillade sygdommen at være en del af livet.

Vi skal også spise frokost sammen og dele erfaringer og viden.

Dato :   Lørdag d. 22.8.2020

Tid :      Kl. 10.30-16

Sted :    Seniorhus Odense, Toldbodgade 5-7, 5000 Odense C

Tilmelding : Senest d.4.august 2020 til mctd@valmue.dk eller Lene Wolfsberg tlf 40408303

Pris :     Medlem af Gigtforeningen 50 kr.  Ikke medlemmer af Gigtforeningen 100 kr. 

              I prisen er inkluderet kaffe, te, frokost og kage. Drikkevarer skal købes.

Betaling : Betaling skal ske ved tilmelding på kontonr. : 4316-11244238 eller mobilpay nr.23280449